Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Kazerne: In 2012 is de brandweer verhuisd naar haar definitieve locatie aan de Rooijseweg 1 5691PA te Son en Breugel.

De oude locatie aan de Boslaan 1 te Son moest wijken voor een nieuwbouw project in het centrum. Hierdoor werd verkast naar twee tijdelijke locaties, eerst naar de Breeakkerstraat en daarna naar de Rooijseweg waar een nishut werd bewoond. Vanuit de kazerne rukt de brandweer uit naar incidenten en hebben de vrijwiligers hun thuisbasis.

Brandweerkazerne Son en Breugel
 

Het bestrijden van branden is in Nederland van oudsher een taak van de gemeente. Vrijwel elke gemeente heeft dan ook een eigen brandweerkorps. De één groter dan de andere: dat hangt af van de omvang van de gemeente.

De brandweer is het meest bekend om het blussen van branden. We doen echter veel meer. We hebben bijvoorbeeld een coördinerende rol bij rampenbestrijding en crisisbeheersing. Ook geven we advies over het voorkomen van brandonveilige situaties. Samen met andere hulporganisaties waken we  over uw veiligheid.

130413 18946
 

De brandweer is een gemeentelijke taak, maar de activiteiten gaan vaak over de gemeentegrens heen. Er zijn veel samenwerkingsverbanden, zowel tussen gemeentes als op regionaal en landelijk niveau.

Samenwerking in de regio

Brandweerkorpsen werken onderling samen in gemeentelijk en regionaal verband. Op deze manier kunnen we efficiënter werken en bij grote incidenten en rampen snel beschikken over voldoende mensen en middelen.

130402 18897

Lees meer...

 

De brandweer van Son en Breugel is betrokken bij alle facetten van brandveiligheid. We blussen niet alleen branden. We proberen ook brandgevaarlijke situaties te voorkomen door het geven van voorlichting en advies.

Daarnaast staan we ook in vele andere situaties voor u klaar. Bijvoorbeeld bij overstromingen of verkeersongevallen.

We zijn uw partner in veiligheid.

130413 18932

Lees meer...

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner