Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Op donderdag 17 oktober jl. vond in het Combigebouw aan de Rooijseweg 1 in Son en Breugel de eerste workshop plaats om nieuwe brandweercollega’s te werven. Maar liefst 8 kandidaten, vijf vrouwen en 3 mannen, waren aanwezig voor een eerste kennismaking met het brandweervak.

Na het openingswoord van postcommandant Harry van Uden van de brandweer en een voorlichtingsfilm over de brandweer hesen de kandidaten zich in het brandweer uitrukpak.

De kandidaten stond een gevarieerd maar bovenal actief programma te wachten. Kern van de workshop was dat de kandidaten zelf aan de slag gingen, na een korte uitleg van een professionele brandweerman. Hoe bedien ik kleine blusmiddelen, een hydraulische schaar en spreider bij een hulpverlening en waar dienen de diverse blussystemen op de voertuigen voor en wat kun je er mee. Als laatste mochten de kandidaten ervaren hoe een echte uitruk in zijn werk gaat vanaf het moment van alarmeren tot het moment van terugkeren naar de kazerne. De gehele avond stond in het teken van eigen veiligheid, samen op pad en altijd samen thuis.

Foto's: Wil Feijen

Uit de nabespreking bleek dat zowel de kandidaten als de aanwezige brandweercollega’s terugkijken op een zeer geslaagde avond.

De tweede en laatste workshop is op donderdag 31 oktober a.s. Voor deze workshop is nog plaats voor 3 personen. Ben je geïnteresseerd meld je dan aan per mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of telefonisch op nummer 0499-472077.

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner