Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Eindhoven 25-07-2013 - Elke dag weer stuurt de brandweer vanuit Eindhoven en Helmond vele wagens op pad, die vlak na de melding alweer teruggeroepen worden. Bijna alle automatische alarmmeldingen zijn loos.

Het aantal keren dat de brandweer onnodig uitrukte, is ook het afgelopen jaar weer gestegen. In Eindhoven viel maar liefst 99 procent van de automatische meldingen in 2012 in de categorie ‘loos’. Het jaar daarvoor was dit nog ‘slechts’ 95 procent.

  ts4341 01

Helmond scoort met respectievelijk 95 en 97 (2012) maar nét iets beter. In Eindhoven werd vorig jaar 2788 keer alarm geslagen, tegen 2606 keer in het jaar ervoor. Voor Helmond liggen deze cijfers op respectievelijk 1004 en 900 (2011). Grote boosdoener zijn de automatische rookmelders, die onder meer in veel zorgcentra, scholen en bedrijfsruimten hangen. Ruim de helft van het aantal alarmeringen in Eindhoven is hiervan afkomstig. In Helmond liggen de cijfers wederom iets gunstiger. De rest van de alarmeringen worden door mensen doorgebeld.

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner